Storytelling voor je bedrijf of organisatie

Storytelling helpt je als organisatie, ondernemer of bedrijf om te laten zien wie je bent en waar je voor staat. Met verhalen raak je je doelgroep. En verhalen worden beter onthouden en vaker doorverteld.

Als je de verhalen van je organisatie of bedrijf eenmaal hebt gevonden, dan is het zoveel gemakkelijker en leuker om met de buitenwereld te communiceren.

Als copywriter en afgestudeerd Chief Storyteller aan de Storytelling Academy ontwikkel en schrijf ik verhalen voor organisaties, ondernemers en bedrijven. Soms verzorg ik alleen de verhalen, maar vaak ontwikkel ik met de PIT-partners ook een compleet eindproduct, zoals een presentatie, animatie, film of boek(je). Op deze pagina lees je welke storytelling-producten PIT maakt.

Heb je een ander idee of wens? Laat het gerust weten en stuur een bericht naar Ingrid van der Geest of bel 06 – 509 57 609. Ik ben benieuwd naar je verhaal.

A. Storytelling-workshop voor groepen

De kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, deel ik graag tijdens de storytelling-workshops voor groepen. De workshops worden veelal voor de opdrachtgever op maat gemaakt. Ik wissel in de workshop theorie af met praktijk, zodat je meteen concreet aan de slag kunt met je eigen verhaal.

In het najaar van 2022 organiseer ik weer workshops storytelling op een sfeervolle locatie in de natuur. Wil je er meer over weten? Stuur dan een e-mail naar info@pitcc.nl.

B. Storytelling-producten

Samen met de opdrachtgever ontwikkel ik diverse producten waarin storytelling een rol speelt, van boeken tot animaties. Op deze website vind je verschillende voorbeelden van storytelling-producten.

  • Voor Verslavingszorg Noord Nederland ontwikkelde PIT het boekje ‘De schoonheid van imperfectie’. In het boekje vertellen moeder en dochter over verslaving.
  • Voor Fairtrade Fryslân ontwikkelde PIT een reizende fairtrade-tafeltentoonstelling. Op de tafelbladen staan verhalen van fairtrade-initiatieven. Doordat mensen aan de tafels plaatsnemen, worden verhalen gedeeld en ontstaan er weer nieuwe verhalen.
  • Voor de provincie Fryslân ontwikkelde PIT een boekje en een animatie over circulaire economie. Het verhaal wordt hier uitgebreid beschreven.

C. Storytelling voor de organisatie

Storytelling kan worden ingezet voor de organisatie en communicatie om bijvoorbeeld:

  • de missie, visie of kernwaarden voelbaar en concreet te maken, zodat ze gaan leven in de organisatie;
  • de nieuwe strategie over te brengen op alle medewerkers;
  • verhalen voor de website en social media te maken;
  • verhalen van klanten en/of uit het werkveld op te halen om in te zetten voor de organisatie.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor je bedrijf, evenement of organisatie? Stuur dan een e-mail naar Ingrid van der Geest via info@pitcc.nl of bel 06 – 509 57 609.

Eerdere deelnemers aan de workshop schreven er het volgende over:

“Heldere opbouw en positieve sfeer.”

“Feelgoodsessie.”

“Prachtverhalen, veel geleerd.”

‘Inside each of us is a natural born storyteller, waiting to be released.’

~ Robin Moore, auteur