Positive Projects: projects and stories for inspiration, growth and joy

Al ruim tien jaar ben ik vanuit PIT bezig met de Positive Projects. Eerst heetten ze niet zo. Als ik een bijzonder project of concept ‘vond’, ging ik er gewoon mee aan de slag en probeerde ik dingen uit. Maar gaandeweg kregen ze op een organische manier vorm en ontstond de naam Positive Projects. Ik merkte namelijk dat de projecten andere mensen energie gaven, vrolijk maakten en soms aan het denken zetten. De projecten gingen onder andere over natuur, voeding, fair trade en empowerment voor kinderen.

Zo maakten we vanuit Positive Projects onder andere met twee schoolklassen het kinderboek ‘Dit vind ik bijzonder’ dat werd verkocht in een boekenwinkel die door de kinderen zelf werd gerund, ontwikkelden we een reizende fairtrade-tafeltentoonstelling en plantte ik bomen van oude appelrassen.

De rode draad van al deze projecten is dat ze een ‘goed verhaal’ hebben, omdat ze iets positiefs uitdragen. Soms gaat het om betaalde projecten en soms niet. Als ze niet worden betaald, stoppen we er eigen uren in en pakken we het iets minder ‘groots’ aan dan we zouden willen. Maar waar we in geloven, dat doen we. Hoe klein of groot ook.

Heb je een idee voor een Positive Project en zoek je inspiratie of ondersteuning?
Leuk! PIT & Partners helpen je graag verder. Samen kunnen we meer!