Storytelling voor je bedrijf of organisatie

Storytelling is hot! Logisch, want verhalen zijn een prachtige manier om als organisatie, ondernemer of bedrijf te laten zien wie je bent en waar je voor staat. Met verhalen raak je je doelgroep. En verhalen worden beter onthouden en vaker doorverteld. Als je je verhaal eenmaal ‘te pakken hebt’, is het ook gemakkelijker bij presentaties of verkoopgesprekken om iets over jezelf of over je organisatie te vertellen.

Als copywriter en afgestudeerd Chief Storyteller aan de Storytelling Academy ontwikkel en schrijf ik verhalen voor organisaties, ondernemers en bedrijven. Soms lever ik alleen de verhalen op, maar vaak ontwikkel ik met de PIT-partners ook een compleet eindproduct, zoals een presentatie, animatie, film of boek(je). Hieronder lees je een korte omschrijving van de storytelling-producten die PIT maakt.

Storytelling-producten
Samen met de opdrachtgever ontwikkel ik diverse producten waarin storytelling een rol speelt, van boeken tot animaties. Hieronder lees je een korte omschrijving van een aantal eerder gemaakte opdrachten:
  • Voor Verslavingszorg Noord-Nederland ontwikkelde PIT het boekje ‘De schoonheid van imperfectie’. In het boekje vertellen moeder en dochter over verslaving.
  • Voor Fairtrade Fryslân ontwikkelde PIT een reizende fairtrade-tafeltentoonstelling. Op de tafelbladen staan verhalen van fairtrade-initiatieven. Doordat mensen aan de tafels gaan zitten, worden verhalen gedeeld en ontstaan er weer nieuwe verhalen.
  • Voor de provincie Fryslân ontwikkelde PIT een boekje en een animatie over circulaire economie. Het verhaal wordt hier uitgebreid beschreven.

Storytelling-workshop voor groepen
De kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, deel ik graag tijdens de storytelling-workshops voor groepen. De workshops worden in de meeste gevallen voor de organisatie en de deelnemers op maat gemaakt. Veelal wisselen we in de workshop theorie af met praktijk, zodat je meteen concreet aan de slag kunt met je eigen verhaal. In oktober en november 2022 zijn er weer workshops storytelling op een sfeervolle locatie in de natuur. Wil je er meer over weten? Stuur dan een e-mail naar info@pitcc.nl.

Storytelling voor de organisatie
Storytelling kan worden ingezet voor de organisatie en communicatie, bijvoorbeeld om:
  • de missie, visie of kernwaarden voelbaar en concreet te maken, zodat ze gaan leven in de organisatie;
  • de nieuwe strategie over te brengen op alle medewerkers;
  • verhalen voor de website en social media te maken;
  • verhalen van klanten en/of uit het werkveld op te halen om in te zetten voor de organisatie.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor je bedrijf, evenement of organisatie? Stuur dan een e-mail naar Ingrid van der Geest via info@pitcc.nl of bel 06 - 509 57 609.

‘Inside each of us is a natural-born storyteller, waiting to be released.’

Robin Moore, auteur

Eerdere deelnemers aan de workshop schreven er onder andere het volgende over:

“Heldere opbouw en positieve sfeer.”

“Feelgoodsessie.”

“Prachtverhalen, veel geleerd.”