Wat kunnen we voor je doen?

Maar nu even concreet: wat kan PIT voor jou of je organisatie doen? In de meeste gevallen verzint en ontwikkelt PIT ideeën voor creatieve communicatiemiddelen en campagnes voor bedrijven en overheden, zoals:

 bedrijfsnamen, pay-offs, logo's
 brainstormsessies, plannen en workshops
 mailings en relatiegeschenken
 brochures en folders
 websites, animaties, films en presentaties
 nieuwsbrieven en magazines

(Vink aan of uit om werk te filteren op categorie)

Daarnaast ontwikkelen we samen met de klant communicatieplannen en coachen we (startende) ondernemers.

Kijk hiernaast voor wat voorbeelden. Spreekt het je aan? Maak dan een afspraak met PIT via mail of bel (058) 213 46 32.
De reizende Fairtrade Tafeltentoonstelling
Opdrachtgever: provincie Fryslân
Opdracht:

Verzamel verhalen van de fairtrade-initiatieven in Fryslân en breng ze onder de aandacht van een breed publiek.

En toen?

Samen met fotograaf en ontwerper Menno de Boer bedacht PIT de Fairtrade Tafeltentoonstelling. De mensen achter de fairtrade-initiatieven en -bedrijven in Fryslân werden geïnterviewd en gefotografeerd. De verhalen en de foto’s werden afgebeeld op designtafels van de Friese kunstenaar Sibe Jan Kramer. De tafels gingen vervolgens op reis door de provincie Fryslân. Ze stonden op de Leeuwarder markt, bij fairtrade diners bij een stadsboer, bij de Wereldwinkel, bij evenementen en er werd aan gegeten en gepraat. Twee tafelbladen werden blanco gelaten: daarop konden bezoekers hun verhalen schrijven met een speciale stift. Die verhalen werden gefotografeerd en gedeeld in diverse social media.


Reactie opdrachtgever Anoesjka Duinstra, provincie Fryslân:

'De Fairtrade Tafeltentoonstelling is een uniek antwoord op onze vraag. De uitvoering klopt helemaal met de fairtrade-gedachte in combinatie met het lokaal laten vervaardigen en ook met kwaliteit. Ingrid heeft de talenten hiervoor bij elkaar gezocht. Ook mooi dat de tafels na ruim een jaar nog steeds flexibel inzetbaar zijn, gebruikt worden en nog steeds opvallend en heel bijzonder zijn. Ook achter de uitvoering van de opdracht zit een goed verhaal!'

Hand in hand
Opdrachtgever: De stichting Foar Elkoar
Opdracht: Ondersteun ons met het ontwikkelen van diverse communicatiemiddelen rond het organiseren van een afsluitend event in Stadsschouwburg De Harmonie.
En toen?
PIT begeleidt het team van Foar Elkoar met een praktisch plan. Samen met Menno de Boer ontwikkelt PIT een teasende vooraankondiging in de vorm van een werkhandschoen, gevolgd door een uitnodiging. Op het event ontvangen de deelnemers een boekje waarin diverse betrokkenen aan het woord komen die de handschoen hebben opgepakt om de WMO-loketten te ondersteunen. De genterviewden worden gefotografeerd met de werkhandschoenen in de oranje huisstijlkleur. Tijdens het event trekken de gasten de ontvangen werkhandschoen aan en vormen ze een cirkel rond de schouwburg. Mooi fotomoment voor de pers!
Reclamebureau met lef
Opdrachtgever: reclamebureau Dizain uit Groningen
Opdracht: Interview onze klanten over hun drijfveren en schrijf er korte, krachtige teksten over.
En toen?
Telefonische en persoonlijke interviews met de klanten van Dizain. Dizain is een bureau met lef dus de teksten mochten ook wel wat 'pit' hebben. Combineer dit met fraaie foto's en een stijlvolle vormgeving en je hebt een bijzonder magazine.
Dat is vast goed
Opdrachtgever: De Beer Zwarts en Wits Vastgoedonderhoud Nederland
Opdracht: Schrijf de teksten voor de nieuwe corporate brochure van Wits Vastgoedonderhoud Nederland.
En toen?
Het concept voor de brochure was bedacht door De Beer Zwarts. De teksten moesten aansluiten bij het concept n de nieuwe stijl van Wits Vastgoedonderhoud.
Aardappels, aardappels, aardappels
Opdrachtgever: Agrico, Emmeloord
Opdracht: Schrijf onze corporate brochure, begeleid onze communicatiemedewerker bij het schrijven van onze webteksten en geef onze medewerkers een workshop over schrijven voor internet.
En toen?
Een inspirerende samenwerking vol humor, een strakke deadline en de wens om er samen iets moois van te maken. En natuurlijk steeds vaker van die lekkere Agrico-aardappels op het menu!
Reactie opdrachtgever Rink Landman en Mark Dieleman van Agrico:
"Ingrid verdiept zich grondig in het werkveld en de taal van de opdrachtgever. Dit leidt tot een uitstekende verwoording van het gedachtegoed. Daarnaast is Ingrid in staat om anderen op enthousiaste en inspirerende wijze bruikbare bouwstenen aan te leveren voor het schrijven van (commercile) teksten."
Geef onze visie vorm
Opdrachtgever: Verslavingszorg Noord Nederland (VNN)
Opdracht:
Pelgrim
Opdrachtgever: De Beer Zwarts en HART Reclame, Intermediair voor Pelgrim
Opdracht: Schrijf korte, sfeervolle teksten die passen bij het gevoel op de foto's van de nieuwe Pelgrim brochure
En toen?
De foto's zijn allerlei werelden van mensen waar ik met plezier 'in dook'. Wow, wat cool om je teksten te zien staan bij zulke mooie foto's in een catalogus van zo'n gerenommeerd merk!
Reactie opdrachtgever Richard Zwarts:
"Een mooie ode aan het alledaagse. De teksten waren direct raak!"

© PIT Concept & Copy       Emmakade 79    |   8921 AH Leeuwarden   |   Telefoon (058) 213 46 32   |    E-mail: info@pitcc.nl