PIT to the people

Werk, werk, werk. Dat is natuurlijk heel belangrijk. Maar af en toe een 'liefdewerk oud papier' project is ook leuk. Gewoon omdat het energie geeft, je er iets van leert en je de wereld er een beetje mooier mee maakt.

Hiernaast lees je meer over de projecten van PIT of waar PIT aan mee werkt.

« Terug

Positive Green: thee uit lokale tuinen
Thee met een verhaal
Het maken van deze thee was een mooie ontdekkingstocht. Ik ben als bestuurslid betrokken bij Stadstuin Âsum en wilde graag voor de stadstuin een eigen thee ontwikkelen. Niet gehinderd door enige kennis, ging ik aan de slag. Na het oogsten van de kruiden van Âsum bleek dat je veel – heel veel – verschillende planten nodig hebt voor het maken van een kruidentheemelange. En dat lang niet alle kruidencombinaties lekker smaken…

Kennis delen
Ik besloot de hulp in te roepen van twee andere stadstuinen in Leeuwarden. Zij hebben dezelfde doelstelling als Âsum: mensen laten genieten van groen en van gezonde groenten, kruiden, bloemen en fruit. In de dorpstuin van Snakkerburen plukte ik frisse munt en appels en droogde deze voor de thee. Bij permacultuurtuin De Oerfloed ontmoette ik Nienke en Grietje. Zij maakten al thee voor het hippe poppodium Neushoorn én wilden hun kennis en kruiden wel met mij delen. Tof dames!

Proeven, mixen en proeven
Samen gingen we aan de slag. We mixten, we proefden, we voegden nog wat kruiden toe en we proefden nog eens. Zo ontstonden er zes kruidentheemelanges. Een paar dagen later kwam Roos, mijn buurmeisje van (toen nog) zes langs. Er was helemaal niemand om mee te spelen in de straat, dus ze kwam even bij mij spelen. Voor wie het nog niet weet: spelen is belangrijk. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Want spelen helpt tegen stress en vergroot je creativiteit (googel maar eens op dr. Stuart Brown en z’n boek Play).

Samenwerken en spelen
Terwijl Roos en ik van klei samen iets moois gingen maken, vroeg zij mij waar het nu eigenlijk om gaat in de wereld. Toen ik het even niet wist, kwam ze zelf met een bijzonder antwoord. Meer ga ik niet verklappen… dat lees je in het verhaal Roos & de bloem.

Workshop Positive Green
Heb je het verhaal van Roos gelezen? Ik vind dat Roos gelijk heeft en dat we wel eens vergeten wat er écht belangrijk is. Daarom organiseer ik samen met Vitaliteitsstudio Elements een workshop waarbij de onderwerpen uit het verhaal van Roos aan bod komen. Op deze pagina lees je meer over de workshop en hoe je je kunt opgeven.

Wil je de lokale thee uit Leeuwarden proeven?
Heb je het pakketje met Positive Green Tea van PIT niet ontvangen, maar lijkt het je leuk om deze lokale thee te proeven? Stuur dan een mailtje naar PIT en vermeld hierin je naam en adresgegevens. Je hebt het pakketje dan binnen een paar werkdagen in je brievenbus.

« Terug
© PIT Concept & Copy       Emmakade 79    |   8921 AH Leeuwarden   |   Telefoon (058) 213 46 32   |    E-mail: info@pitcc.nl