PIT to the people

Werk, werk, werk. Dat is natuurlijk heel belangrijk. Maar af en toe een 'liefdewerk oud papier' project is ook leuk. Gewoon omdat het energie geeft, je er iets van leert en je de wereld er een beetje mooier mee maakt.

Hiernaast lees je meer over de projecten van PIT of waar PIT aan mee werkt.

« Terug

Bomen met PIT

PIT bestond in 2013 tien jaar. En omdat te vieren, besloot ik dat voorjaar van 2013 om bomen te planten bij relaties. Geen gewone bomen, maar appelbomen van oude, ‘vergeten’, rassen. Vanwege mijn tienjarige jubileum wilde ik graag op tien locaties een appelboom planten.

Bij het planten van de bomen kreeg ik hulp van de stichting Fruit Yn Fryslân. Deze stichting brengt de oude appelrassen weer terug in Fryslân. Fruitbomenkenners Frits Doornenbal en Nynke Zijlstra van Fruit Yn Fryslân hielpen mij met het uitzoeken van de juiste appelbomen voor elke relatie en locatie. Zo gingen we onder andere op bezoek bij de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag en Kinderopvang Kinderwoud in Hardegarijp.

 

Oh ja, ook leuk. Vanaf 2014 plant PIT elk jaar bij een relatie één appelboom (of meer) van een eigen, officieel nieuw appelras: de PIT Oranje. Hiermee steun ik tevens het werk van Fruit Yn Fryslân. Een mini-versie van de PIT Oranje appelboom staat al in de voortuin bij PIT.

Wil je ook een boom met PIT? Stuur dan een leuke foto van jezelf op de plaats waar je ‘jouw’ appelboom wilt naar info@pitcc.nl. Elk jaar kies ik samen met Fruit Yn Fryslân een locatie uit en dan komen we bij jou een PIT Oranje planten!

Ook een eigen appelras? Lijkt dat je ook leuk, een eigen appelras? Bijvoorbeeld omdat je bedrijf een jubileum viert? Neem dan contact met mij op en ik vertel je er alles over.

 
 
 
« Terug
© PIT Concept & Copy       Emmakade 79    |   8921 AH Leeuwarden   |   Telefoon (058) 213 46 32   |    E-mail: info@pitcc.nl