PIT to the people

Werk, werk, werk. Dat is natuurlijk heel belangrijk. Maar af en toe een 'liefdewerk oud papier' project is ook leuk. Gewoon omdat het energie geeft, je er iets van leert en je de wereld er een beetje mooier mee maakt.

Hiernaast lees je meer over de projecten van PIT of waar PIT aan mee werkt.

« Terug

Positive thoughts, positive food
Net buiten Leeuwarden, in de nieuwe wijk Techum, vind je een bijzondere tuin. Deze stadstuin heet Âsum (spreek uit als het Engelse woord awesome) en is een initiatief van stadsboer Gosse Haarsma.

Gosse deelt Âsum met iedereen die van vers en onbespoten eten houdt. Het idee is eenvoudig: je koopt een aandeel en je kunt het hele seizoen heerlijke verse groenten of prachtige bloemen oogsten. Terwijl je oogst, kun je even ontspannen bewegen in een natuurlijke omgeving en ervaar je hoe je eten eigenlijk groeit.

PIT werkt sinds het voorjaar van 2015 samen met stadsboer Gosse. In een paar maanden tijd is er al van alles gerealiseerd: er is een flyer en een 5-rittenkaart gemaakt, een middelbare school is aan de slag met de bewegwijzering in de tuin én we hebben twee Âsum-arrangementen voor groepen ontwikkeld. Hieronder vertellen je we daar meer over. PIT heeft ook een boekje gemaakt over het ontstaan van Âsum. Wil je dit boekje ontvangen? Stuur dan even een e-mail naar info@pitcc.nl.

 

Beleef Âsum met je bedrijf of familie

Bedrijven, overheden of andere organisaties die op zoek zijn naar een bijzondere bijeenkomst zijn van harte welkom bij Âsum. We hebben twee arrangementen samengesteld, maar vanzelfsprekend zijn er allerlei variaties mogelijk. Het hele arrangement wordt in Âsum-stijl gedaan. Dat betekent dat thee, worteltaart, groentekroketjes en bouillon wordt geserveerd op servies van de kringloopwinkel. Gasten zitten op eenvoudige stoelen en strobalen. Bij mooi weer zitten we buiten, bij slecht weer in de kas. We adviseren om comfortabele kleding aan te trekken en erbij schoenen te dragen die niet vies zijn van een beetje modder of aarde.

Voor deze arrangementen werken we samen met chef-kok Willem Schaafsma van Eindeloos en Foodtruck Mama Mascha.

 

1. Het Âsum Ontdek & Oogst-arrangement

Het Âsum Ontdek & Oogst-arrangement is geschikt voor groepen van 10 tot 50 personen. Bij dit arrangement krijg je een rondleiding en kun je zelf groenten, fruit en kruiden oogsten en bloemen plukken.

De gasten worden ontvangen met een kop thee gemaakt met verse kruiden uit de tuin. Hierbij serveren we een overheerlijke worteltaart. Na de ontvangst kun je mee met een rondleiding. Gosse vertelt je tijdens de rondleiding over hoe Âsum werkt en laat je kennismaken met verschillende groenten, kruiden en fruit en natuurlijk de drie bijzondere en wollige varkens van het ras Mangalitza.

Na de rondleiding kun je zelf gaan oogsten en/of bloemen plukken. Desgewenst kunnen we ook de smakelijke Âsum-groentekroketten of andere hapjes voor de groep regelen. Voor kinderen is er limonade en een speurtocht door de tuin.

 

Âsum Ontdek & Oogst-arrangement in het kort

Voor: 10 tot 50 personen

Tijdsduur: 1,5 tot 3 uur

Inhoud: ontvangst met thee en worteltaart, rondleiding, zelf oogsten en groenten en bloemen mee naar huis nemen

 

2. Het Âsum Positive Food-arrangement

Het Âsum Positive Food-arrangement is geschikt voor groepen van circa 15 tot 25 personen. Bij dit arrangement dineer je in de tuin en ervaar je hoe lekker verse, net geoogste groente smaakt. Afhankelijk van het weer en de wensen, dineren we buiten, in de kas of in een tent.

Ontvangst, rondleiding en oogsten

De gasten worden ontvangen met een kop thee gemaakt met verse kruiden uit de tuin. Hierbij serveren we een overheerlijke worteltaart. Na de ontvangst kun je mee met een rondleiding. 

Gosse vertelt je tijdens de rondleiding over hoe Âsum werkt en laat je kennismaken met verschillende groenten, kruiden en fruit en natuurlijk de drie bijzondere en wollige varkens van het ras Mangalitza. Na de rondleiding kun je zelf gaan oogsten en/of bloemen plukken.

Voor het tweede deel van het programma zijn er twee mogelijkheden: je kunt een diner laten bereiden of je helpt mee met het bereiden van het diner tijdens een workshop.

 

 

« Terug
© PIT Concept & Copy       Emmakade 79    |   8921 AH Leeuwarden   |   Telefoon (058) 213 46 32   |    E-mail: info@pitcc.nl