Verhalen zijn overal

Een verhaal is krachtig. Uit onderzoek blijkt dat het menselijk brein een verhaal het beste onthoudt. Verhalen zijn overal. Je hoeft alleen maar te luisteren en ze op te schrijven.
Heb je een bijzonder verhaal en zoek je iemand die het opschrijft? Mail dan naar info@pitcc.nl. De leukste verhalen plaatsen we op de website.

Alfredo Potjes en de Italiaanse espressomachine

De koffie bij PIT wordt gemaakt met een Italiaanse Quick Mill. Deze esspressomachine blinkt uit in het maken van verrukkelijke koffie en zijn ontroerend eenvoudige design. Het kopen van de Quick Mill was een ervaring. PIT bestond anderhalf jaar en ik vond dat het tijd was voor een diepte-investering: een goede espressomachine. Tijdens een weekendje Den Haag ging ik op verkennend warenonderzoek bij Espressissimo, dealer en winkel in espressokoffie en -apparaten.

Onvergetelijk advies
De boomlange Alfredo Potjes (briljante naam!) adviseerde op een onvergetelijke manier. Omringd door tientallen espressoapparaten stelde hij zijn eerste vraag: 'Welk apparaat spreekt je aan?' Slim, want dit voorkomt meteen al een hoop vragen over budget, smaak en dergelijke. Ik wees er twee aan. De Dream (gelikt design) en de Quick Mill (de eenvoud zelve). De Quick Mill, liet Alfredo zich ontvallen, zou bij goed onderhoud een leven lang meegaan.

Keuzes, keuzes, keuzes
Hij liet een espresso van beide machines proeven. Alle twee helemaal goed. Hmmm, maar welke moest ik nu kiezen? Alfredo stelde de situatie op scherp."Welk apparaat past het best bij je bedrijf?" Mijn blik ging van de gelikte Dream naar de eigenzinnige Quick Mill. Een kleine identiteitscrisis: wie was PIT en wie wilde ik dat PIT zou zijn? Het stond natuurlijk wel lekker strak, zo'n 'designy' Dream in de PIT-keuken. Aan de andere kant was ik ook geraakt door het verhaal van de Quick Mill: een familiebedrijf dat in het geweld van design gewoon zichzelf blijft en gaat voor kwaliteit. Een merk met PIT dus... "Pak maar in die Quick Mill", hoorde ik mijzelf zeggen.

Liefde voor koffie
Twee weken daarna ontving ik de eerste nieuwsbrief van Alfredo. Het begin van een lange relatie. Zijn zelfgeschreven en vormgegeven zwart-wit geprinte nieuwsbrieven lees ik sindsdien altijd van voor naar achteren. Uit elke letter spreekt aandacht voor de klant, liefde voor koffie en vooral creativiteit en humor. De koffie smaakt nog beter met zo'n nieuwsbrief erbij!
 

© PIT Concept & Copy       Emmakade 79    |   8921 AH Leeuwarden   |   Telefoon (058) 213 46 32   |    E-mail: info@pitcc.nl